מגוון רחב של מנות גליליות מבית התוצר של 'משק צוריאל' – מנות קלות להכנה, קלילות ומפנקות שהולכות נהדר עם החג הלבן מכולם
*************************************************************************************
המקורות הכתירו את חג השבועות כחג הלבן, הטבעי, התקופה הזו שבה אפשר לחזור ולהתחבר לאדמה. הוא החג הקליל יותר – המאפשר להתפנק על אוכל נעים ומזמין וקצת אחר. פסטיבל 'טעימה מהגליל' של משק צוריאל מביא לכם מתכונים נהדרים ורעיונות מפתיעים.
אחד המתכונים היותר מעניינים שאתו תוכלו להפתיע את האורחים שלכם הוא זה של עוגת מילפיי עם גבינת עיזים. ראשית – הסבר קטן על מקור השם מילפיי, המגיע מהשפה הצרפתית ומשמעותו 'אלף עלים'. בגרמנית אתם מכירים את המילפיי בוודאי בשמו 'קרמשניט', וגם כאן וגם כאן הכוונה היא לעוגה הטיפוסית העשויה משכבות של בצק עלים עם מילוי ביניהן.
המתכון פשוט להכנה ומשתמש בחבילת בצק עלים קנויה וטעימה. אל תוותרו על הלימון שנותן את העקיצה שהולכת כל כך נהדר עם הטעם העדין של הגבינה.
המצרכים:
1 יח' בצק עלים לקרמשניט אפוי בגודל 30 X 24 ס"מ
250 מ"ל שמנת מתוקה 38% טרה
1/2 גליל של גבינת מה-עז 20% של משק צוריאל
1 חבילת אינסטנט פודינג וניל
1 חבילת אבקת סוכר
גרידת לימון מחצי לימון
להגשה
10 גר' אבקת סוכר (שקית)
אופן ההכנה
1. מחלקים את בצק העלים האפוי ל-9 מלבנים שווים
- מקציפים את שאר המרכיבים במיקסר, עד לקבלת קרם יציב. מעבירים לשק זילוף.
- מזלפים את הקרם על שטח פנים מלא של מלבן הקרמשניט, מכסים במלבן נוסף, מזלפים את הקרם בשנית על המלבן העליון ומכסים במלבן השלישי והאחרון
************************************************************************************
מה יותר קל ומה יותר טעים מאבטיח עם גבינה בולגרית לידו. אולי מתחרה אמיתי לפלאפל על תואר 'המנה הישראלית מכולם'. אז הצגנו לכם שדרוג מיוחד לשילוב הזה, טיפה יותר עבודה אבל לא קשה במיוחד, לסלט אבטיח וגבינה שלא תוכלו להפסיק לנשנש.
מצרכים
לסלט
- 13 קוביות בולגרית 24% של משק צוריאל – חתוכה לקוביות 1X1 ס"מ
- 13 קוביות אבטיח – מקולף וחתוך לקוביות 1X1 ס"מ
- 2 כפות שקדים ירוקים/מולבנים פרוסים דק
- רבע לימון חתוך לקוביות (ללא גרעינים(
- עלי אורגנו טרי מ-2 גבעולים שטופים
- חופן עלי רוקט שטופים
לויניגרט
- 1 כוס קליפות של אבטיח, שטופות וחתוכות לקוביות בינוניות
- 4 כפות סוכר לבן
- 4 כפות חומץ תפוחים
- מלח ופלפל שחור גרוס
- 6 כפות שמן זית
אופן ההכנה
ויניגרט
- טוחנים את קליפות האבטיח יחד עם הסוכר ומבשלים את התערובת בסיר על להבה נמוכה למשך כשעה תוך כדי ערבוב מדי 10 דקות.
- מעבירים לבלנדר את מרקחת האבטיח והסוכר, מוסיפים את חומץ התפוחים, המלח והפלפל השחור ומתחילים לטחון.
- מזליפים לאט את שמן הזית תוך כדי טחינה עד לקבלת ויניגרט סמיך וחלק.
הרכבת הסלט
- מניחים בתחתית צלחת ההגשה את עלי הרוקט ומערבבים בקערת ערבוב את שאר מרכיבי הסלט יחד עם הויניגרט, עורמים את הסלט על העלים ומגישים
*************************************************************************************
פסטיבל 'טעימה מהגליל' של משק צוריאל מגיש לכם לרגל חג השבועות 120 מסעדות ובתי קפה ברחבי הארץ שמציעות מבחר מנות גליליות שנוצרו בהשארת התכנית "משחקי השף: אוטו אוכל".
מחלבת "משק צוריאל" המתמחה בייצור מגוון רחב של גבינות מלוחות, עיזים וגבינות מיוחדות, משיקה את חווית הטעמים הגלילית ויחד עם פסטיבל "טעימה מהגליל" הם מביאים אל הקהל הרחב מגוון רחב של מנות גליליות אשר נוצרו בהשראת התוכנית והשופטים, השפים מאיר אדוני, אסף גרניט, מושיק רוט ועל ידי שף משק צוריאל. אנו מביאים לכם מגוון מתכונים נהדרים ומגרים שיעשו לכם את החג.